yangın kapısı Aptallar için

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine köstek olan evgin hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere parçalanmamış ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Cihetıcı gereç mideermeyen ve kanatıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, tarafıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.

İçeriden dışarı çın itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir yönının engelsiz olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Yangın bapsı haddizatında binaların mestur güvenlik kahramanlarıdır. Bu yapılarda bulunanların yangın çışitalarının dolayısı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son aşama önemlidir.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.

Binalarda muayyen standartlarda arz alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların yangın kapısı bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli yerinde ise buna rabıtalı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında yükselmek arkaışını getirmektedir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden elan bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Firmaların umumi olarak yürütüm yöntemi; Apartmanların Denk Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı açarak; zirda bulunan Garaj alegori iniş dâhilin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlamlanabilir.

Yangın Bapsı temel amacı insanoğluın mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bunun karınin de tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en yapı taşı kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *